Aktuellt

Sköna Hus fortsätter att växa

– ökar omsättningen med 30 procent för tredje året i rad

Sköna Hus, som erbjuder skräddarsydda arkitektritade hus, säljer fler hus än någonsin. För tredje året i rad ökar omsättningen med 30 procent och man ser ingen avmattning. Detta kan jämföras med att ett antal mindre hustillverkare under kort tid gått i konkurs och att många av de stora etablerade typhustillverkarna kraftigt drar ner med uppsägningar som följd. Två av landets största hustillverkare är dessutom under rekonstruktion.

Sköna Hus visningshus på Husknuten i Göteborg

Sköna Hus visningshus på Husknuten i Göteborg

– Våra främsta konkurrensfördelar är vår kvalitet och vår flexibilitet. Detta, tillsammans med att vi konsekvent arbetar med skräddarsydda huslösningar mot premiummarknaden, gör att vi fortsätter att öka när branschen i stort går på knäna, säger Ulrik von Schedvin, vd för Sköna Hus.

Sköna Hus, som för en tid sedan köpte konceptet Arkitekthus, har nu möjlighet att växa ytterligare genom att man nu även kan erbjuda typhus ritade av Sveriges främsta arkitekter.
– Vi har haft ett par bra år och såg möjligheten att växla upp när vi köpte Arkitekthus. Nu har vi ett komplett erbjudande till våra kunder och kan fortsätta att växa, vilket känns oerhört inspirerande, säger Ulrik von Schedvin.

Totalt har småhusbranschen gått ner med cirka 30 procent det senaste året. Några mindre hustillverkare har redan gått i konkurs och många av de stora etablerade typhustillverkarna drar ner kraftigt med uppsägningar som konsekvens.
– Naturligtvis ser vi hur branschen blöder och det är klart att det inte är bra för någon. Vi själva hade problem under finanskrisen 2008, då båda våra entreprenadbolag rycktes ifrån oss ”över en natt” och kundförlusterna blev för stora. Vi är därför ödmjuka i framgången men samtidigt oerhört glada och stolta över att vi växer stadigt och ökar vår omsättning varje år. Tack vare att vi nu har köpt varumärket Arkitekthus behöver vi troligtvis rekrytera mer personal inom kort, säger Ulrik von Schedvin.

I premiumsegmentet är det få som är förstahusköpare. Många kunder är vana vid byggprocessen och vet exakt vad de vill ha och vad det ska och får kosta, många har även egen skiss eller arkitektritning.
– Vi har ofta förmånen att arbeta med pålästa och medvetna kunder. Det gör många moment enklare och kunderna som ser att vi levererar vackra hus av hög kvalitet tycker ofta att det är värt någon extra krona, men samtidigt vill jag framhålla att ett vackert skräddarsytt hus inte nödvändigtvis behöver bli speciellt mycket dyrare än ett traditionellt typhus, säger Ulrik von Schedvin.

Kontaktuppgifter:
Ulrik von Schedvin, vd Sköna Hus, tfn, +46 (0)325 344 80
Bilder för fri publicering, Anders Ekhammar, tfn, +46 (0)707 46 25 79
www.skonahus.se www.arkitekthus.se

Sköna Hus säljer arkitektritade och kundanpassade hus till tomtägare som vill ha något utöver fabriksproducerade typhus. Företaget arbetar från arkitektkontakt till slutleverans och har levererat hus från flera av Sveriges mest kända arkitekter. På kundlistan finns allt från vanliga familjer till flera av Sveriges mest kända profiler. Sköna hus har bedrivit verksamhet sedan 1998 och har huvudkontor i Mjöbäck.

PRESSMEDELANDE
Att: Nyhetschefen

Mjöbäck 2012-01-30