Arkitekthus

ah-logo

arkitekthus

Vi är Arkitekthus
Konceptet Arkitekthus ägs sedan 2011 av oss. Vi erbjuder både skräddarsydda hus, genom konceptet Sköna Hus, och helt färdigritade hus från några av Sveriges absolut främsta arkitekter, genom konceptet Arkitekthus.
Sköna Hus Försäljnings AB ansvarar för hela processen, allt från produktutveckling, marknadsföring och försäljning, fram till produktion av huset. Det innebär i korthet att vi höjt kvaliteten på många områden samtidigt som vi sänkt priset på alla husmodeller i Arkitekthus portfolio. Vår mission är att göra god arkitektur köpbar för fler.
Tidigare var Sköna Hus underleverantör av husbyggsatser till Arkitekthus och vi har även till viss del varit involverade i den produktutveckling som skett löpande genom åren. De allra flesta av de Arkitekthus som är byggda sedan starten 2006 har fått sin husleverans från Sköna Hus, dock inte riktigt alla. Varje enskild husleverans till Arkitekthus har dessutom bidragit med värdefulla erfarenheter och kunskaper som nu kommer våra kunder tillgodo i form av högre kvalitet till ett lägre pris.
På Sköna Hus har vi alltid sett kvalitet och flexibilitet som vår främsta konkurrensfördel. Dessa saker plus en rationell produktion har vi adderat till konceptet Arkitekthus, som idag är en premiumprodukt med hög designfaktor. Tillverkning av både Sköna Hus och Arkitekthus sker nu på samma nybyggda fabrik i det lilla samhället Mjöbäck, som ligger i södra Västergötland, på gränsen till både Småland och Halland. Med egen kontroll på hela processen kan vi garantera att man får ett hus av absolut högsta kvalitet när man väljer att köpa ett Arkitekthus. Dessutom ett hus signerat av en av Sveriges absolut främsta arkitekter.
Sköna Hus och Arkitekthus kommer även fortsättningsvis att drivas som två separata varumärken, men alla avtal med såväl kunder som leverantörer tecknas med Sköna Hus Försäljnings AB, för att på så sätt säkerställa produkten.

God arkitektur köpbar för fler
Arkitekthus finns till för den växande grupp människor vars livsstil och preferenser inte kan matchas av den traditionella typhusbranschen. Med världsledande arkitektur som främsta verktyg producerar vi Skandinaviens finaste typhus. Vi och våra arkitekter delar övertygelsen att god arkitektur faktiskt kan bidra till en bättre vardag för oss människor. Därför vill vi göra god arkitektur tillgänglig och köpbar för fler, så att fler kan förverkliga drömmen om att bo i ett hem med höga arkitektoniska och materialmässiga kvalitéer.
En vacker helhet skapas av summan av de genomtänkta detaljerna, en tydlig vision, lång erfarenhet och gediget kunnande. Vi bad därför några av Sveriges absolut främsta arkitekter att rita en huskollektion åt alla oss som uppskattar det där lilla extra. Husen är signerade Claesson Koivisto Rune, Thomas Sandell, Tham & Videgård och Gert Wingårdh. Man kan likna oss vid ett galleri som ställer ut färdigritade hus – in i minsta detalj.
Arkitekthus roll är att producera, produktförpacka och rationalisera arkitektens egen affärsmodell – med hjälp av arkitekten själv. Vi är således till nytta för både husköparen och arkitekten. Husköparen får en signerad och i alla avseenden uttalad premiumprodukt till ett fast och betydligt lägre pris än den unika arkitektritade styckevillan, som dessutom alltid är en ”prototyp”. Arkitekten i sin tur får genom Arkitekthus tillgång till en delvis ny och mycket bredare marknad.
Prismässigt ligger vi helt i nivå med många andra ”traditionella typhustillverkare” i premiumsegmentet och vi räds varken kvalitets- eller prisjämförelse. Vi har därför valt att jobba helt transparent med fasta prislistor för hela Portfolion. Prislistorna ligger helt öppet här på hemsidan.
Vårt erbjudande till dig är således god arkitektur kombinerat med hög kvalitet till ett överraskande bra pris!
Oavsett om du är husspekulant eller om du bara har ett allmänt intresse för god arkitektur och design hoppas vi ditt besök på vår hemsida ska bli givande. Surfa runt, titta på husen i Portfolion, läs om arkitekterna och våra olika designlinjer. Titta även i prislistorna och följ gärna nyhetsflödet där vi i urval presenterar nyheter från Arkitekthus och arkitekterna. Tveka aldrig att kontakta oss om du önskar mer information. Ring gärna, för vi gillar nämligen att prata om hus.

Andreas Ramnewall, VD

lasmer